Historic Grand Race 2018HISTORIC RACING -KAUDEN KOHOKOHTA


Gulf Historic Race Cupin kauden päätapahtumaan, Historic Grand Raceen osallistui 18.–19. elokuuta lähes 170 kilpailijaa. Paikalla oli sekä suomalaisia, että ruotsalaisia moottoriurheilijoita 50–90-luvun historiallisine ratakilpureineen.

Historic Grand Race tarjosi vauhtia ja nostalgiaa Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla. Kahdeksantoista kilpalähtöä aika-ajoineen takasi tapahtumavirran, joka toi muistumia entisaikojen kilpa-ajoista ollen samalla täyspainoista moottoriurheilua. Vetovoimainen tapahtuma houkutteli jälleen paikalle niin nuoret kuin varttuneemmatkin kisakuskit ja autonrakentajat. Rusinana pullassa oli Suomi-Ruotsi historic racing -maaottelu – uusi perinne, joka sai kelpo startin.

Myös tauko-ohjelma oli moottorien juhlaa. Autoentusiastien yli 30 vuotta vanhat ajoneuvoaarteet loistivat paraateissa molempina päivinä kuten myös veteraanikilpamoottoripyörät näytösajoissaan. Harrasteajoneuvojen näyttelyparkissa oli merkki- ja mallikirjoa mihin tutustua.

Kiitokset kaikille 2018 Historic Grand Racessa olleille
– kilpailijoille, tiimeille, yleisölle, yhteistyökumppaneille ja toimitsijoille!Suomi–Ruotsi Historic Racing -maaottelu maaliin

Historian ensimmäisen Suomi–Ruotsi maaottelun historic racingissa voitti Ruotsi 82 pisteellä Suomen jäädessä toiseksi 66 pisteellä. Lue lisää >


Tapahtuma Facebookissa


Historic Race Finlandin Facebook-sivulle pääset viereistä kuvaketta painamalla. Se sisältää mm. ratasarjaan liittyviä postauksia.


Formula V -malja Vihtiin


Historic Grand Racen parhainta suomalaiskuljettajaa Formula B -luokassa ( 1-kaasari FV) muistetaan vuosittain VW-malja kiertopalkinnolla. Tänä vuonna sen vastaanottaa otalampelainen Simo Kohonen, joka kilpailee entisen suomalaisen kilpa-autovalmistajan luomalla Veemax II:lla, joka on vuodelta 1967.


Kilpailutulokset


Kilpailulähtöjen ja aika-ajojen tulokset ovat nähtävissä MYLAPS Speedhive -sivustolla.


Ilmainen ohjelmalehti


Vuotuinen Grand Racen ohjelmalehti on perinteisesti jaossa paikan päällä. Linkki sähköiseen versioon.